Ryż, który został spalony, a następnie zwinięty, spłaszczony i wysuszony w celu uzyskania płatków. Płatki mają różną grubość w zależności od nacisku zastosowanego w procesie spłaszczania. Płatki są w stanie wchłonąć dużą ilość płynu podczas stosowania w różnych potrawach, dzięki czemu dobrze wchłaniają smaki. Są bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, ale w krajach zachodnich są częściej wykorzystywane komercyjnie do produkcji płatków zbożowych i przekąsek ryżowych. Płatki ryżowe można znaleźć na wielu azjatyckich rynkach i w sklepach specjalistycznych.
HEERA SAMO 400G
Indeks: HEE000059
Samo Seeds jest również znane jako: proso chmielowe, proso białe, proso czarne, proso alkaliczne, trawa wodna, proso kacze, proso shirohie (Australia), proso japońskie, ryż z dżungli, moriyo, ryż samak, echinochloa frumentacea.
Nasiona Samo są popularnie znane jako Bhagar w Indiach, to nasiona trawy, a mianowicie Echinochloa Colonum, która rośnie na polach ryżowych, ponieważ wymaga wilgotnej i wilgotnej gleby. Dzięki strawnemu błonnikowi, wysokiej zawartości składników odżywczych i doskonałemu odżywianiu, Samo jest niezwykle popularne wśród indyjskiej większości. Przygotowywana w różnych stylach w różnych stanach, tworzy ciężką i wypełniającą rzeczywistość. Na zachodzie znany jest również jako ryż z dżungli.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)