Jest 81 produktów.
Mąka kukurydziana jest wytwarzana z zdrowych żółtych ziaren kukurydzy i jest idealnym składnikiem do zagęszczania zup i sosów. Pomaga w wiązaniu, smażeniu, pieczeniu, a także sprawia, że posiłki stają się bardziej chrupiące i smaczniejsze.
Ragi Flour (mąka jaglana) 1kg - Mąka Ragi, znana również jako proso palcowe lub proso czerwone, jest spożywana na całym świecie i produkowana w innowacyjny sposób. Dla wielu jest to ważny element codziennej diety i bardzo pożywny. Ragi jest źródłem aminokwasu metioniny i jest bogate w wapń, białko, minerały i witaminy. Może być używany do przygotowywania rotisów, ale nadaje się również do zup.
Mąka sorgo to zdrowa mąka, która nie zawiera glutenu i zawiera dużo białka. Jest również bogaty w przeciwutleniacze oraz kompleks witamin E i B. Dzięki temu nadaje się do różnych potraw, ponieważ podobnie jak tofu, jowar dobrze wchłania smaki. Jest bogaty w magnez i wapń.
Mąka Rajgira wytwarzana jest z nasion amarantusa. ... W Indiach nazywa się to mąką Ramdana w języku hindi i jest powszechnie używana podczas świąt religijnych do postu. Ramdana oznacza nasienie Boga i dlatego jest używane podczas świąt. Mąkę amarantową można wykorzystać do wyrobu makaronów i wypieków.
Instant rava idli to produkt śniadaniowy przygotowany z kaszy manny, twarogu, ziół i podstawowych przypraw. Te miękkie, puszyste rava idlis są świetne do chutney & sagu ziemniaczane. Rava idli są bardzo popularne w centrach karnataki.
Maida to biała mąka z subkontynentu indyjskiego, wytwarzana z pszenicy. Drobno zmielony bez otrębów, rafinowany i bielony, bardzo przypomina mąkę do ciasta. Maida jest szeroko stosowana do wyrobu fast foodów, wypieków, takich jak ciasta, chleb, kilka odmian słodyczy i tradycyjnych płaskich chlebów.
Besan – rodzaj mąki otrzymywanej z jednej z indyjskich odmian ciecierzycy (Cicer arientinum). Używana jest w wielu krajach, a zwłaszcza w Indiach, gdzie stanowi istotny składnik wielu potraw lokalnej kuchni, m.in. pakory.
Niezależnie od zastosowania w kuchni, na subkontynencie indyjskim używany jest również – po zmieszaniu z wodą lub jogurtem – jako peelingowa maseczka do twarzy.
Kuttu lub gryczana atta to nasiona owoców, dlatego można je spożywać podczas postu. Mąka ma orzechowy smak i jest bezglutenową alternatywą dla zwykłej mąki pszennej.
Mąka ryżowa jest wytwarzana z mielonego surowego ryżu i służy do robienia makaronów ryżowych i niektórych naleśników, takich jak południowoindyjskie appams. Może być stosowany do zagęszczania zup i gulaszu, a także jako alternatywa dla mąki pszennej w ciastach i herbatnikach.