Jest 186 produktów.
Ciecierzyca (Cicer arietinum), zwana także fasolą garbanzo lub gramem bengalskim, jednoroczna roślina z rodziny grochowatych (Fabaceae), szeroko uprawiana ze względu na pożywne nasiona. Nasiona są bogate w błonnik i białko oraz są dobrym źródłem żelaza, fosforu i kwasu foliowego.
Czarnooki groszek/fasola ma gęstą i jędrną konsystencję, a po ugotowaniu konsystencja lekko zmięknie, rozwijając neutralny, orzechowy, ziemisty i pikantny smak.
Khari to lekkie i puszyste ciastko zrobione z mąki i masła, pieczone na złoty kolor i chrupiące. Mogą być wykonane bez dodatków lub posypane przyprawami dla dodatkowego smaku.
Kawałki Soi są robione z mąki sojowej, która została „odtłuszczona” lub usunięto olej. Są produktami ubocznymi pozostałymi po ekstrakcji oleju sojowego i mają szorstką teksturę po wyschnięciu. Kawałki soi są również bardzo wszechstronne i można je również gotować, aby miały podobny smak jak curry bez warzyw.
Są one również znane jako Moath, fasola rosy, papillony, mut, fasola mot, fasola mat, gramy tureckie i gramy mat. Powszechnie znany jako „Matki” w Indiach. Fasola moli ma bogaty, orzechowy smak, który może stanowić uzupełnienie asortymentu potraw.