Achar Gosht Masala — mieszanka Achar Gosht z Aachi pomaga odtworzyć autentyczny tradycyjny smak Achar Gosht dzięki doskonałej mieszance bogatych, aromatycznych i pikantnych przypraw.
Jest 293 produktów.
Chaat Masala to idealna mieszanka przypraw do Twoich ulubionych przysmaków i sałatek.
Aachi pozyskuje najlepszej jakości nasiona kolendry z potencjalnie rosnących regionów Indii – Madhya Pradesh i Rajasthan. Cała partia kolendry przechodzi kontrolę jakości pod kątem zgodności ze specyfikacjami bezpieczeństwa żywności Aachi. Partie zatwierdzone pod względem jakości są rozdrabniane przy użyciu technologii szlifowania na zimno (Niemcy). Technologia ta pozwala na najlepsze zachowanie charakterystycznego aromatu, smaku i koloru sproszkowanej kolendry. Ta sproszkowana kolendra jest zapakowana w hermetyczne i odporne na manipulacje saszetki, aby zapewnić dobrą jakość do chwili dotarcia do kuchni konsumenta.
Proszek chili Aachi Kulambu może być stosowany do curry rybnego, curry rybnego suchego, curry jajecznego, curry z tamaryndowca, curry kara, curry z kozieradką. Składniki Chilli, sól, kolendra, pieprz, kozieradka, kminek, koper włoski, soczewica toor, kurkuma, gorczyca, liście curry.
Kurkuma to jeden z najważniejszych składników kuchni indyjskiej. Jego kolorystyka jest żółta i należy do rodziny imbirowatych. Posiada właściwości przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Dodaj szczyptę kurkumy do swoich przetworów, aby poprawić smak, kolor i charakter potraw.
Ta biryani masala pomaga przygotować smaczne i aromatyczne biryani z kurczaka w domu. Idealna mieszanka przypraw pomoże Ci ugotować pyszne i pachnące biryani za każdym razem.
Mięsna mieszanka masala pomaga przygotować aromatyczne mięsne curry do codziennych posiłków.
Mieszanka aromatycznych przypraw i pachnących ziół do idealnej marynaty dla każdego rodzaju ryby. Pomaga w zmiękczaniu i wchłanianiu smaku. Doskonałe do ryb smażonych, grillowanych i pieczonych.
Namocz 160g soczewicy toor w 250ml wody i gotuj pod ciśnieniem przez 10 minut do 3 gwizdków. Odłóż to na bok. Rozgrzej olej w kadai, dodaj nasiona gorczycy, cebulę, liście curry i zielone chilli. Dodaj podudzie, gotuj przez jakiś czas, a następnie dodaj pomidory i brinjal. Dodaj proszek Aachi Sambar, liście kolendry, 750 ml wody. Gotuj pod zamkniętą pokrywką przez 10 minut. Dodaj sok z tamaryndowca, a następnie liście dhalu i kolendry. Na koniec dodaj sól. Sambar jest gotowy do użycia.
Bombay Biryani Masala to gotowa mieszanka przypraw do przygotowania pysznych Biryani. Bombay Biryani to popularne indyjskie danie przyrządzane z mocno doprawionego ryżu i mięsa lub ryb lub warzyw. Bombay biryani masala służy do przyrządzania pikantnego, gorącego ryżowego pulao przekładanego jagnięciną lub kurczakiem oraz ziemniakami. Bombay biryani masala może być również używany do przygotowywania innych różnych indyjskich lub kontynentalnej kuchni na bazie ryżu.
Pozyskiwany z dobrze osuszonych, gliniastych regionów Gudżaratu i Radżastanu. Ten gatunek jest bardzo ceniony za wysoki procent zawartości olejków eterycznych, które nadają mu intensywny smak.
Nasiona kminku mają przenikliwy, stęchły, ziemisty smak. To chłodząca przyprawa. W średniowieczu wierzono, że kminek utrzymuje wiernych kochankom, a kurczaki przed zbłądzeniem. Niedawno kminek stał się popularny ze względu na jego zastosowanie w kuchni meksykańskiej.
Pochodzący z Egiptu i Morza Śródziemnego kminek jest obecnie głównie produkowany w Indiach. Gujarat, Rajasthan i Uttar Pradesh to wybitni producenci.
Pozyskiwany z dobrze osuszonych, gliniastych regionów Gudżaratu i Radżastanu. Ten gatunek jest bardzo ceniony za wysoki procent zawartości olejków eterycznych, które nadają mu intensywny smak.
Nasiona kminku mają przenikliwy, stęchły, ziemisty smak. To chłodząca przyprawa. W średniowieczu wierzono, że kminek utrzymuje wiernych kochankom, a kurczaki przed zbłądzeniem. Niedawno kminek stał się popularny ze względu na jego zastosowanie w kuchni meksykańskiej.
Pochodzący z Egiptu i Morza Śródziemnego kminek jest obecnie głównie produkowany w Indiach. Gujarat, Rajasthan i Uttar Pradesh to wybitni producenci
Sambhar to cudowny przepis z południowych Indii i można go trafnie opisać jako „projektowaną zdrową żywność”. Różne dals, warzywa, przyprawy i przyprawy, które wchodzą w skład typowego sambharu, dostarczają wszystkich składników odżywczych, których potrzebuje organizm.
Sambhar można spożywać z ryżem, tak jak robią to mieszkańcy Południa prawie codziennie, lub z Idlis, Wadas, Potato Wadas itp. Sambhar, zwłaszcza z Idlis, zyskał powszechną akceptację w Indiach i jest uważany za doskonałe jedzenie dietetyczne
Pieprz Cayenne to drobno zmielony proszek o odcieniach przypalonej pomarańczy i ceglastej czerwieni, z ciemniejszymi czarnymi i czerwonymi plamkami. Przyprawa ma ostry aromat, który pachnie słodko i lekko dymem. Puder jest lekko słodki z subtelnym wędzeniem i świeżym posmakiem czerwonej papryki.
Deggi mirch, charakterystyczna indyjska przyprawa stworzona z mieszanki kolorowych czerwonych papryczek i czerwonych papryczek kaszmirskich, dodaje łagodnego ciepła i głębokiego czerwono-pomarańczowego koloru zupom, kurczakowi tandoori i innym tradycyjnym potrawom. Często łączy się go z garam masala, aby przyprawiać gęste zupy i biryanis.
Sproszkowana kolendra pozyskiwana jest z nasion kolendry. Dodaje łagodnego smaku i aromatu słodkim i pikantnym potrawom. Najczęściej kupowany jest w postaci całych suszonych nasion i mielony w razie potrzeby, ale można go również znaleźć w postaci gotowego proszku.
Gorące czerwone chili są powszechnie znane jako „Dry Kashmiri Mirch” w Indiach, które są bardzo małe, głęboko szkarłatne z gładką, jedwabistą i cienką skórką. ostre czerwone papryczki chilli są bardzo ostre, ostre i chrupiące. Nadaje żywy czerwony kolor potrawie, w której są używane w formie zmielonej. Kaszmirskie czerwone chili jest uprawiane w regionie Kaszmiru na subkontynencie indyjskim. Nadaje kuchni indyjskiej bogaty smak i żywy kolor. Czerwone papryczki chili można stosować w całości w curry, sosach, piklach, chutneyach, paście i prawie wszystkich innych przepisach wolno gotowanych. Jest popularny w potrawach tandoori, ale jest również stosowany w Masala, Chat3 i innych indyjskich potrawach.