Urad dal Vada smażony w głębokim tłuszczu i maczany w jogurcie. Zwieńczona sosem tamaryndowym przyozdobionym popularnymi indyjskimi przyprawami
Jest 17 produktów.
Tradycyjne indyjskie słodycze powstają z mleka w proszku w syropie. Kuleczki w gęstym słodkim syropie cukrowym z dodatkiem kardamonu.
Jalebi to modna indyjska słodka, konwencjonalnie lekka i chrupiąca spirala w kształcie z chrupiącą stroną zewnętrzną i miękką w środku. Bez sztucznych barwników, bez konserwantów. Jest w 100% wegetariańska.
Lekko pikantne knedle z mąki Moong (soczewica), smażone w głębokim tłuszczu na złotobrązowy kolor. Ciesz się chrupiącym i chrupiącym Moong dal vadas z chutney i ketchupem
Gorący ulubiony tradycyjnie z południowych Indii. Jest spożywany jako przystawka lub jako dodatek do dań południowoindyjskich. Pikantna zupa kwaśna.
Idli to miękkie i puszyste ciasto gotowane na parze ze sfermentowanego ciasta ryżowego i soczewicy. Są to jedne z najzdrowszych śniadań napakowanych białkiem z kuchni południowoindyjskiej. Idli są lekkostrawne, ponieważ ryż i soczewica znane jako DAL są moczone, mielone, fermentowane, a następnie przygotowywane na parze.
Vadai to słona przekąska południowoindyjska wykonana ze sfermentowanego ciasta Urad Dal. Zwykle ma kształt pączka lub dysku i jest smażony w głębokim tłuszczu na złoty kolor i jest chrupiący. Zanurz Vadai w sambarze lub miętowo-kokosowym chutneyu. Dokonywanie Vadai. 1. Wymieszaj zawartość opakowania z 220 ml wody, aby uformować miękkie ciasto.
Vadai to słona przekąska południowoindyjska wykonana ze sfermentowanego ciasta Urad Dal. Zwykle ma kształt pączka lub dysku i jest smażony w głębokim tłuszczu na złoty kolor i jest chrupiący. Zanurz Vadai w sambarze lub miętowo-kokosowym chutneyu. Dokonywanie Vadai. 1. Wymieszaj zawartość opakowania z 220 ml wody, aby uformować miękkie ciasto.