Aktywne filtry

Availability: 6 In Stock

Niskotłuszczowa kasza manna jest tradycyjnie używana do puddingów, makaronów i wielu odmian indyjskich słodyczy. Fine Semolina jest przesiewana z najlepszej jakości świeżo zmielonej pszenicy durum i nadaje pyszną chrupiącą konsystencję wielu ciastom i herbatnikom podczas pieczenia. Stanowi również zdrową alternatywę dla bułki tartej.

Availability: 5 In Stock

Tapioka, preparat ze skrobi z korzenia manioku stosowany jako żywność, w chlebie lub jako zagęszczacz w płynnych produktach spożywczych, zwłaszcza puddingach, ale także zupach i soczystych plackach.

Podczas przetwarzania ciepło rozrywa ziarna skrobi, przekształcając je w małe, nieregularne masy, które są dalej wypiekane w płatki tapioki. Forma granulek, znana jako tapioka perłowa, jest wytwarzana przez przeciskanie wilgotnej skrobi przez sita. Granulowana tapioka, sprzedawana w postaci ziaren o różnej wielkości i czasami nazywana „manioką”, jest produkowana przez mielenie tapioki w płatkach. Po ugotowaniu tapioka pęcznieje w bladą, przezroczystą galaretkę.

Availability: Out of stock

Sago to rodzaj skrobi, która jest powszechnie pozyskiwana z palmy zwanej Metroxylon sagu. Składa się głównie z węglowodanów i ma niską zawartość białka, tłuszczu, błonnika, witamin i minerałów. Jednak sago jest naturalnie bezzbożowe i bezglutenowe, dzięki czemu nadaje się dla osób przestrzegających ograniczonej diety.

Product added to compare.