Wszystkie Produkty
- Strona Główna
-
Artykuły Spożywcze
addremove
- Ryżaddremove
- Przyprawyaddremove
- Herbata i Kawa
- Chleby i Naan
- Fasola i Ciecerzyca, Dal
- Mąkaaddremove
- Ziarna, Zboża, Proso
- Warzywa i Paneer
- Produkty w Puszce
- Soki i Napoje
- Deser
- Orzechy i Suszone Owoce
- Mrożonki
- Art. do Pieczenia, Barwniki Spożywcze
- Masło Klarowane Ghee i Olejeaddremove
- Dania Instantaddremove
- Odświeżacze do Ust
- Pikleaddremove
- Pasty
- Papadum
- Gotowe Dania (Tylko Podgrzej)
- Sosy
- Przekąski, Słodycz, Ciasteczkaaddremove
- Makarony, Wermiszel, Nudle
- Kadzidełka
- Kosmetyki
- Zdrowie
- Art. Religijne (Indyjskie)
- Produkty z Bangladeszu
- Pakistańskie Produkty
- Tureckie Produkty
- Tajskie Produkty
HEERA ALSI (LINSEED) 100G
Indeks: HEE000322
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Nasiona czarnego sezamu bardziej pasują do dań orientalnych, zgodnie z ich pochodzeniem. Należą do nich japoński makaron soba, japońskie sushi, sałatka soba, a także chińskie Tong Sui. Podczas gdy wielu tubylców z krajów Azji Południowo-Wschodniej wykonałoby odpowiednie połączenie z nasionami sezamu tymi potrawami, niektórzy mieszkańcy innych części świata mogą nie robić tego samego.
Gorczyca czarna jest najmniejszym z nasion gorczycy i ma podłużny kształt. Nasiona gorczycy czarnej cieszą się zasłużoną reputacją ze względu na ich ostry, pikantny aromat i smak. Najczęściej spotykane w kuchni indyjskiej nasiona gorczycy czarnej są często smażone na oleju, dzięki czemu są słodkie i łagodne, a jednocześnie uwalniają orzechowy aromat.
Kalonji, czyli nasiona czarnuszki, to ciekawa przyprawa – użyta do temperowania dodaje potrawom pięknego aromatu i nuty smaku, której nie da się do końca przykuć. W Indiach suchy prażony kalonji jest używany do przyprawiania curry, dal, smażonych warzyw, a nawet przysmaków, takich jak m.in. samosa, papdis i kachoria. Poza smakiem i aromatem, maleńkie czarne nasiona mają wiele korzyści zdrowotnych. Zawiera pierwiastki śladowe, witaminy, krystaliczny nigellon, aminokwasy, saponinę, błonnik surowy, białka i kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolenowy i oleinowy, olejki lotne, alkaloidy, żelazo, sód, potas i wapń. Utrzymuje serce w zdrowiu, rozwiązuje problemy z oddychaniem, smaruje stawy i ma właściwości antyrakotwórcze.
Red Chilli Whole jest suszona na słońcu z najlepszych, ręcznie zbieranych, świeżych chilli. Whole Chilli jest nieodłączną częścią różnych potraw, takich jak Sambhar, Rasam, Kadhi Pakora, Biriyani, Madras Curry itp. Jest to dobre, aby dodać autentyczny kęs do każdego posiłku. Aby nawodnić, lekko upraż chili, umieść strąki w misce i po prostu zalej lekko schłodzoną przegotowaną wodą i dociśnij przez kilka minut. Nawilżone papryczki chilli można posiekać lub pokroić w paski i dodać do zup, gulaszu, sałatek, sals itp.