Kalonji, czyli nasiona czarnuszki, to ciekawa przyprawa – użyta do temperowania dodaje potrawom pięknego aromatu i nuty smaku, której nie da się do końca przykuć. W Indiach suchy prażony kalonji jest używany do przyprawiania curry, dal, smażonych warzyw, a nawet przysmaków, takich jak m.in. samosa, papdis i kachoria. Poza smakiem i aromatem, maleńkie czarne nasiona mają wiele korzyści zdrowotnych. Zawiera pierwiastki śladowe, witaminy, krystaliczny nigellon, aminokwasy, saponinę, błonnik surowy, białka i kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolenowy i oleinowy, olejki lotne, alkaloidy, żelazo, sód, potas i wapń. Utrzymuje serce w zdrowiu, rozwiązuje problemy z oddychaniem, smaruje stawy i ma właściwości antyrakotwórcze.
HEERA CZARNY SEZAM BLACK SESAME SEEDS 100G SEEDS 100G
Indeks: HEE000247
7,50 zł
Brutto
Nasiona czarnego sezamu bardziej pasują do dań orientalnych, zgodnie z ich pochodzeniem. Należą do nich japoński makaron soba, japońskie sushi, sałatka soba, a także chińskie Tong Sui. Podczas gdy wielu tubylców z krajów Azji Południowo-Wschodniej wykonałoby odpowiednie połączenie z nasionami sezamu tymi potrawami, niektórzy mieszkańcy innych części świata mogą nie robić tego samego.
Security policy
(edit with the Customer Reassurance module)
Delivery policy
(edit with the Customer Reassurance module)
Return policy
(edit with the Customer Reassurance module)
HEE000247
5 Przedmioty