Wszystkie Produkty
- Strona Główna
-
Artykuły Spożywcze
addremove
- Ryżaddremove
- Przyprawyaddremove
- Herbata i Kawa
- Chleby i Naan
- Fasola i Ciecerzyca, Dal
- Mąkaaddremove
- Ziarna, Zboża, Proso
- Warzywa i Paneer
- Produkty w Puszce
- Soki i Napoje
- Deser
- Orzechy i Suszone Owoce
- Mrożonki
- Art. do Pieczenia, Barwniki Spożywcze
- Masło Klarowane Ghee i Olejeaddremove
- Dania Instantaddremove
- Odświeżacze do Ust
- Pikleaddremove
- Pasty
- Papadum
- Gotowe Dania (Tylko Podgrzej)
- Sosy
- Przekąski, Słodycz, Ciasteczkaaddremove
- Makarony, Wermiszel, Nudle
- Kadzidełka
- Kosmetyki
- Zdrowie
- Art. Religijne (Indyjskie)
- Produkty z Bangladeszu
- Pakistańskie Produkty
- Tureckie Produkty
- Tajskie Produkty
NATCO BLACK PEPPER WHOLE 300G
Indeks: NAT000235
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Nasiona gorczycy brunatnej mają ostry smak. Nasiona te są powszechnie używane do produkcji pełnego ziarna i wielu grubych odmian musztard. Coraz częściej brązowe nasiona zastępują czarne w kuchni indyjskiej.
Samo Seeds jest również znane jako: proso chmielowe, proso białe, proso czarne, proso alkaliczne, trawa wodna, proso kacze, proso shirohie (Australia), proso japońskie, ryż z dżungli, moriyo, ryż samak, echinochloa frumentacea.
Nasiona Samo są popularnie znane jako Bhagar w Indiach, to nasiona trawy, a mianowicie Echinochloa Colonum, która rośnie na polach ryżowych, ponieważ wymaga wilgotnej i wilgotnej gleby. Dzięki strawnemu błonnikowi, wysokiej zawartości składników odżywczych i doskonałemu odżywianiu, Samo jest niezwykle popularne wśród indyjskiej większości. Przygotowywana w różnych stylach w różnych stanach, tworzy ciężką i wypełniającą rzeczywistość. Na zachodzie znany jest również jako ryż z dżungli.
Czarny kardamon to popularna indyjska przyprawa, zwana badi elaichi lub kali elaichi, używana w wielu charakterystycznych daniach kuchni. Ma postać strąków nasiennych, które mają kolor od ciemnobrązowego do czarnego i nabierają dymnego smaku ze względu na sposób suszenia.
Czy to dodanie smaku marynacie, czy też wyrazistego smaku curry, methi lub nasiona kozieradki, które można znaleźć w prawie każdej indyjskiej kuchni, mają różnorodne zastosowania i wiele niesamowitych korzyści zdrowotnych.
* Nasiona Methi poprawiają apetyt i zdolność trawienia. Wspomagają również wydzielanie mleka matki.
* Nasiona Methi są skuteczne w kontrolowaniu cukrzycy oraz poprawie poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi.
* Nasiona Methi pomagają zmniejszyć wypadanie włosów, siwe włosy i poziom kwasu moczowego (dna moczanowa). Pomagają również w leczeniu anemii poprzez zwiększenie poziomu krwi i detoksykację krwi.
Zielony kardamon jest jedną z najdroższych przypraw pod względem masy, ale niewiele potrzeba do nadania smaku. Przyprawa ma bardzo ciepły aromat i ostry smak, który może zachować przez bardzo długi czas. Tak wiele indyjskich potraw i herbaty jest niekompletnych bez kardamonu.
Ważąc średnio 175 000 jednostek ciepła Scoville (SHU), ta chili jest około 22 razy gorętsza niż najostrzejsze jalapeño. Pomimo ciepła, jego rdzeniowy smak pozostaje przyjemnie owocowy, z ziemistymi nutami i lekko pieprznym finiszem.