Wszystkie Produkty
- Strona Główna
-
Artykuły Spożywcze
addremove
- Ryżaddremove
- Przyprawyaddremove
- Herbata i Kawa
- Chleby i Naan
- Fasola i Ciecerzyca, Dal
- Mąkaaddremove
- Ziarna, Zboża, Proso
- Warzywa i Paneer
- Produkty w Puszce
- Soki i Napoje
- Deser
- Orzechy i Suszone Owoce
- Mrożonki
- Art. do Pieczenia, Barwniki Spożywcze
- Masło Klarowane Ghee i Olejeaddremove
- Dania Instantaddremove
- Odświeżacze do Ust
- Pikleaddremove
- Pasty
- Papadum
- Gotowe Dania (Tylko Podgrzej)
- Sosy
- Przekąski, Słodycz, Ciasteczkaaddremove
- Makarony, Wermiszel, Nudle
- Kadzidełka
- Kosmetyki
- Zdrowie
- Art. Religijne (Indyjskie)
- Produkty z Bangladeszu
- Pakistańskie Produkty
- Tureckie Produkty
- Tajskie Produkty
SWAGAT AJWAIN SEEDS 1KG
Indeks: SWA000043
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Kurkuma to tradycyjny żółto zabarwiony korzeń należący do rodziny imbirów. Powszechnie stosowany jako zioło i przyprawa na całym świecie, jego właściwości sprawiają, że pachnie mocno i ma mocny smak, który jest nieco gorzki, gorący i ziemisty w smaku. ... Ta złota przyprawa jest wrodzona w Indiach i Azji Południowo-Wschodniej.
Czy to dodanie smaku marynacie, czy też wyrazistego smaku curry, methi lub nasiona kozieradki, które można znaleźć w prawie każdej indyjskiej kuchni, mają różnorodne zastosowania i wiele niesamowitych korzyści zdrowotnych.
* Nasiona Methi poprawiają apetyt i zdolność trawienia. Wspomagają również wydzielanie mleka matki.
* Nasiona Methi są skuteczne w kontrolowaniu cukrzycy oraz poprawie poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi.
* Nasiona Methi pomagają zmniejszyć wypadanie włosów, siwe włosy i poziom kwasu moczowego (dna moczanowa). Pomagają również w leczeniu anemii poprzez zwiększenie poziomu krwi i detoksykację krwi.
Nasiona gorczycy brunatnej mają ostry smak. Nasiona te są powszechnie używane do produkcji pełnego ziarna i wielu grubych odmian musztard. Coraz częściej brązowe nasiona zastępują czarne w kuchni indyjskiej.
Red Chilli Whole jest suszona na słońcu z najlepszych, ręcznie zbieranych, świeżych chilli. Whole Chilli jest nieodłączną częścią różnych potraw, takich jak Sambhar, Rasam, Kadhi Pakora, Biriyani, Madras Curry itp. Jest to dobre, aby dodać autentyczny kęs do każdego posiłku. Aby nawodnić, lekko upraż chili, umieść strąki w misce i po prostu zalej lekko schłodzoną przegotowaną wodą i dociśnij przez kilka minut. Nawilżone papryczki chilli można posiekać lub pokroić w paski i dodać do zup, gulaszu, sałatek, sals itp.
Nasiona kolendry, które w rzeczywistości są suszonymi owocami kolendry, są używane jako przyprawa. Zwykle używane zmielone nasiona kolendry mają pikantny, cytrusowy smak. Nasiona kolendry są szeroko stosowane w kuchni indyjskiej, bliskowschodniej i azjatyckiej. Całe nasiona kolendry są czasami używane do marynowania i solanek.