Proszek jest pozyskiwany z suszonego korzenia imbiru. Jest to drobny, białawy lub lekko brązowawy proszek o silnym aromacie i ostrym smaku.
Wszystkie Produkty
- Strona Główna
-
Artykuły Spożywcze
addremove
- Ryżaddremove
- Przyprawyaddremove
- Herbata i Kawa
- Chleby i Naan
- Fasola i Ciecerzyca, Dal
- Mąkaaddremove
- Ziarna, Zboża, Proso
- Warzywa i Paneer
- Produkty w Puszce
- Soki i Napoje
- Deser
- Orzechy i Suszone Owoce
- Mrożonki
- Art. do Pieczenia, Barwniki Spożywcze
- Masło Klarowane Ghee i Olejeaddremove
- Dania Instantaddremove
- Odświeżacze do Ust
- Pikleaddremove
- Pasty
- Papadum
- Gotowe Dania (Tylko Podgrzej)
- Sosy
- Przekąski, Słodycz, Ciasteczkaaddremove
- Makarony, Wermiszel, Nudle
- Kadzidełka
- Kosmetyki
- Zdrowie
- Art. Religijne (Indyjskie)
- Produkty z Bangladeszu
- Pakistańskie Produkty
- Tureckie Produkty
- Tajskie Produkty
HEERA KURKUMA TURMERIC POWDER 400G HALDI
Indeks: HEE000187
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Zobacz także
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Gorące czerwone chili są powszechnie znane jako „Dry Kashmiri Mirch” w Indiach, które są bardzo małe, głęboko szkarłatne z gładką, jedwabistą i cienką skórką. ostre czerwone papryczki chilli są bardzo ostre, ostre i chrupiące. Nadaje żywy czerwony kolor potrawie, w której są używane w formie zmielonej. Kaszmirskie czerwone chili jest uprawiane w regionie Kaszmiru na subkontynencie indyjskim. Nadaje kuchni indyjskiej bogaty smak i żywy kolor. Czerwone papryczki chili można stosować w całości w curry, sosach, piklach, chutneyach, paście i prawie wszystkich innych przepisach wolno gotowanych. Jest popularny w potrawach tandoori, ale jest również stosowany w Masala, Chat3 i innych indyjskich potrawach.
Tandoori masala to indyjska mieszanka przypraw składająca się z różnych przypraw; będzie zawierać kminek, kolendrę i kurkumę, ale może się nieznacznie różnić w zależności od przepisu, czasami wzywając do indyjskiej mieszanki przypraw garam masala.
Super pikantne chilli można stosować w mieszance curry i sosie oraz w prawie każdym innym wolno gotowanym daniu, ponieważ smak chili wychodzi powoli. Przyprawę można stosować w szerokiej gamie curry, sosów, marynat, chutneyów i past.
Sproszkowana kolendra pozyskiwana jest z nasion kolendry. Dodaje łagodnego smaku i aromatu słodkim i pikantnym potrawom. Najczęściej kupowany jest w postaci całych suszonych nasion i mielony w razie potrzeby, ale można go również znaleźć w postaci gotowego proszku.
Pieprz Cayenne to drobno zmielony proszek o odcieniach przypalonej pomarańczy i ceglastej czerwieni, z ciemniejszymi czarnymi i czerwonymi plamkami. Przyprawa ma ostry aromat, który pachnie słodko i lekko dymem. Puder jest lekko słodki z subtelnym wędzeniem i świeżym posmakiem czerwonej papryki.
Chilli kaszmirskie jest mniejsze, bardziej okrągłe i mniej ostre, ale nadaje potrawie bardzo jaskrawoczerwony kolor. Są hodowane ze względu na wysoką trwałość koloru, ponieważ czerwienią wszystko, co jest w stanie wchłonąć kolor. Kaszmirska papryka w proszku jest mieszanką średniej jakości czerwonej papryki, najczęściej używanej do dań tandoori.
Kozieradka w proszku otrzymywana z nasion kozieradki powszechnie znanej jako Methi jest podstawową przyprawą występującą w większości indyjskich gospodarstw domowych. To wielofunkcyjne zioło, choć dobrze znane z dodawania wyrazistego smaku do różnych potraw i kuchni, ma niezliczone korzyści zdrowotne.