Wszystkie Produkty
- Strona Główna
-
Artykuły Spożywcze
addremove
- Ryżaddremove
- Przyprawyaddremove
- Herbata i Kawa
- Chleby i Naan
- Fasola i Ciecerzyca, Dal
- Mąkaaddremove
- Ziarna, Zboża, Proso
- Warzywa i Paneer
- Produkty w Puszce
- Soki i Napoje
- Deser
- Orzechy i Suszone Owoce
- Mrożonki
- Art. do Pieczenia, Barwniki Spożywcze
- Masło Klarowane Ghee i Olejeaddremove
- Dania Instantaddremove
- Odświeżacze do Ust
- Pikleaddremove
- Pasty
- Papadum
- Gotowe Dania (Tylko Podgrzej)
- Sosy
- Przekąski, Słodycz, Ciasteczkaaddremove
- Makarony, Wermiszel, Nudle
- Kadzidełka
- Kosmetyki
- Zdrowie
- Art. Religijne (Indyjskie)
- Produkty z Bangladeszu
- Pakistańskie Produkty
- Tureckie Produkty
- Tajskie Produkty
HEERA TAMARYNDA TAMARIND WET 400G
Indeks: HEE000012
Tamarynda to podobny do strąka owoc, który jest używany w kuchni południowo-wschodniej Azji i Indii. Ta Mokra Tamarynda jest zrobiona w 100% ze świeżej kwaśnej tamaryndowca. Jest bez pestek.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Zobacz także
NATCO BLACK SALT POWDER 100G KALA NAMAK
- Dodaj do koszyka
- Add to wishlist
- Add to compare
16 innych produktów w tej samej kategorii:
HEERA GAŁKA MUSZKATOWA MIELONA JAVANTRY POWDER 50G
- Dodaj do koszyka
- Add to wishlist
- Add to compare
Buława to przypominająca koronkę, wysuszona powłoka z gałki muszkatołowej. Ma słodki, łagodny smak gałki muszkatołowej i nadaje potrawom pomarańczowy, szafranowy kolor. Niewielka ilość dodaje zapachu i subtelnego smaku, szczególnie budyniom i sosom śmietankowym, a także curry i ogórkom kiszonym.
Deggi mirch, charakterystyczna indyjska przyprawa stworzona z mieszanki kolorowych czerwonych papryczek i czerwonych papryczek kaszmirskich, dodaje łagodnego ciepła i głębokiego czerwono-pomarańczowego koloru zupom, kurczakowi tandoori i innym tradycyjnym potrawom. Na północy Indii jest obficie dodawany do curry i dhals z kurczaka i warzyw, a także do chlebów naan i paratha. Podczas gdy w stanach południowych jest często używany do kebabów, dodając koloru i smaku ryżowi, dahlom - szczególnie sambharom - zupom i gulaszom. Często łączy się go z garam masala, aby przyprawiać gęste zupy i biryanis.
Proszek jest pozyskiwany z suszonego korzenia imbiru. Jest to drobny, białawy lub lekko brązowawy proszek o silnym aromacie i ostrym smaku.
Sproszkowana kolendra pozyskiwana jest z nasion kolendry. Dodaje łagodnego smaku i aromatu słodkim i pikantnym potrawom. Najczęściej kupowany jest w postaci całych suszonych nasion i mielony w razie potrzeby, ale można go również znaleźć w postaci gotowego proszku.
Hot Madras Curry w proszku to aromatyczna mieszanka kolendry, kurkumy, chili, musztardy, kminku, pieprzu, kozieradki, czosnku, soli i kopru włoskiego. Ten produkt jest specjalnie sprowadzany z Madrasu i gotowy do użycia do wszystkich autentycznych dań curry.
Sproszkowana kolendra pozyskiwana jest z nasion kolendry. Dodaje łagodnego smaku i aromatu słodkim i pikantnym potrawom. Najczęściej kupowany jest w postaci całych suszonych nasion i mielony w razie potrzeby, ale można go również znaleźć w postaci gotowego proszku.
HEERA KURKUMA TURMERIC POWDER 1KG HALDI
- Dodaj do koszyka
- Add to wishlist
- Add to compare
Kurkuma w proszku ma ciepły, gorzki, podobny do czarnego pieprzu smak i ziemisty, przypominający musztardę aromat.
Aby uzyskać dobry sen i wzmocnić odporność, wymieszaj wieczorem szczyptę kurkumy z gorącym mlekiem.
Czarna sól ma właściwości przeciwutleniające i ma zaskakująco niski poziom sodu. Zawiera również ważne minerały, takie jak żelazo, wapń i magnez, które są niezbędne dla zdrowego organizmu. Sól czarna stymuluje produkcję żółci w wątrobie oraz pomaga kontrolować zgagę i wzdęcia.
Tandoori masala to indyjska mieszanka przypraw składająca się z różnych przypraw; będzie zawierać kminek, kolendrę i kurkumę, ale może się nieznacznie różnić w zależności od przepisu, czasami wzywając do indyjskiej mieszanki przypraw garam masala.