Wszystkie Produkty
- Strona Główna
-
Artykuły Spożywcze
addremove
- Ryżaddremove
- Przyprawyaddremove
- Herbata i Kawa
- Chleby i Naan
- Fasola i Ciecerzyca, Dal
- Mąkaaddremove
- Ziarna, Zboża, Proso
- Warzywa i Paneer
- Produkty w Puszce
- Soki i Napoje
- Deser
- Orzechy i Suszone Owoce
- Mrożonki
- Art. do Pieczenia, Barwniki Spożywcze
- Masło Klarowane Ghee i Olejeaddremove
- Dania Instantaddremove
- Odświeżacze do Ust
- Pikleaddremove
- Pasty
- Papadum
- Gotowe Dania (Tylko Podgrzej)
- Sosy
- Przekąski, Słodycz, Ciasteczkaaddremove
- Makarony, Wermiszel, Nudle
- Kadzidełka
- Kosmetyki
- Zdrowie
- Art. Religijne (Indyjskie)
- Produkty z Bangladeszu
- Pakistańskie Produkty
- Tureckie Produkty
- Tajskie Produkty
HEERA EXTRA HOT CHILLI POWDER 1KG
Indeks: HEE000226
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Kozieradka w proszku otrzymywana z nasion kozieradki powszechnie znanej jako Methi jest podstawową przyprawą występującą w większości indyjskich gospodarstw domowych. To wielofunkcyjne zioło, choć dobrze znane z dodawania wyrazistego smaku do różnych potraw i kuchni, ma niezliczone korzyści zdrowotne.
Czarna sól ma właściwości przeciwutleniające i ma zaskakująco niski poziom sodu. Zawiera również ważne minerały, takie jak żelazo, wapń i magnez, które są niezbędne dla zdrowego organizmu. Sól czarna stymuluje produkcję żółci w wątrobie oraz pomaga kontrolować zgagę i wzdęcia.
HEERA KRUSZONE CZERWONE CHILLI CRUSHED CHILLI 700G
- Dodaj do koszyka
- Add to wishlist
- Add to compare
Czerwone papryczki chilli są niezwykle ostre. Dodane do gorącego oleju i usmażone, ciemnieją i nadają potrawie piękny smak. Crushed Chillies można stosować w całości w curry, sosach, piklach, chutneyach, paście i prawie każdym innym rodzaju wolno gotowanych przepisów. Jest popularny w potrawach tandoori, ale jest również używany w Masala, Chaat i innych indyjskich potrawach
Hot Madras Curry w proszku to aromatyczna mieszanka kolendry, kurkumy, chili, musztardy, kminku, pieprzu, kozieradki, czosnku, soli i kopru włoskiego. Ten produkt jest specjalnie sprowadzany z Madrasu i gotowy do użycia do wszystkich autentycznych dań curry.
Deggi mirch, charakterystyczna indyjska przyprawa stworzona z mieszanki kolorowych czerwonych papryczek i czerwonych papryczek kaszmirskich, dodaje łagodnego ciepła i głębokiego czerwono-pomarańczowego koloru zupom, kurczakowi tandoori i innym tradycyjnym potrawom. Na północy Indii jest obficie dodawany do curry i dhals z kurczaka i warzyw, a także do chlebów naan i paratha. Podczas gdy w stanach południowych jest często używany do kebabów, dodając koloru i smaku ryżowi, dahlom - szczególnie sambharom - zupom i gulaszom. Często łączy się go z garam masala, aby przyprawiać gęste zupy i biryanis.
Tandoori masala to indyjska mieszanka przypraw składająca się z różnych przypraw; będzie zawierać kminek, kolendrę i kurkumę, ale może się nieznacznie różnić w zależności od przepisu, czasami wzywając do indyjskiej mieszanki przypraw garam masala.
Sproszkowana kolendra pozyskiwana jest z nasion kolendry. Dodaje łagodnego smaku i aromatu słodkim i pikantnym potrawom. Najczęściej kupowany jest w postaci całych suszonych nasion i mielony w razie potrzeby, ale można go również znaleźć w postaci gotowego proszku.