AACHI SAMBHAR POWDER 50G
Indeks: AAC000001
Namocz 160g soczewicy toor w 250ml wody i gotuj pod ciśnieniem przez 10 minut do 3 gwizdków. Odłóż to na bok. Rozgrzej olej w kadai, dodaj nasiona gorczycy, cebulę, liście curry i zielone chilli. Dodaj podudzie, gotuj przez jakiś czas, a następnie dodaj pomidory i brinjal. Dodaj proszek Aachi Sambar, liście kolendry, 750 ml wody. Gotuj pod zamkniętą pokrywką przez 10 minut. Dodaj sok z tamaryndowca, a następnie liście dhalu i kolendry. Na koniec dodaj sól. Sambar jest gotowy do użycia.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Kolendra, czerwone chili w proszku, bengalski gram dal, kminek, kurkuma, kozieradka, czarny pieprz, czosnek, mieszanka asafetydy, sól i liście curry.