Mąka Rajgira wytwarzana jest z nasion amarantusa. ... W Indiach nazywa się to mąką Ramdana w języku hindi i jest powszechnie używana podczas świąt religijnych do postu. Ramdana oznacza nasienie Boga i dlatego jest używane podczas świąt. Mąkę amarantową można wykorzystać do wyrobu makaronów i wypieków.
Wszystkie Produkty
- Strona Główna
-
Artykuły Spożywcze
addremove
- Ryżaddremove
- Przyprawyaddremove
- Herbata i Kawa
- Chleby i Naan
- Fasola i Ciecerzyca, Dal
- Mąkaaddremove
- Ziarna, Zboża, Proso
- Warzywa i Paneer
- Produkty w Puszce
- Soki i Napoje
- Deser
- Orzechy i Suszone Owoce
- Mrożonki
- Art. do Pieczenia, Barwniki Spożywcze
- Masło Klarowane Ghee i Olejeaddremove
- Dania Instantaddremove
- Odświeżacze do Ust
- Pikleaddremove
- Pasty
- Papadum
- Gotowe Dania (Tylko Podgrzej)
- Sosy
- Przekąski, Słodycz, Ciasteczkaaddremove
- Makarony, Wermiszel, Nudle
- Kadzidełka
- Kosmetyki
- Zdrowie
- Art. Religijne (Indyjskie)
- Produkty z Bangladeszu
- Pakistańskie Produkty
- Tureckie Produkty
- Tajskie Produkty
HEERA TAPIOKA SAGO SEEDS MEDIUM 500G TAPIOCA SABUDANA
Indeks: HEE000149
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Zobacz także
Finger Millet, znany również jako Ragi, jest ważnym prosem uprawianym ekstensywnie w różnych regionach Indii i Afryki. Jego nazwa naukowa to Eleusine coracana. Zajmuje szóste miejsce w produkcji po pszenicy, ryżu, kukurydzy, sorgo i bajrze w Indiach.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Sago to rodzaj skrobi, która jest powszechnie pozyskiwana z palmy zwanej Metroxylon sagu. Składa się głównie z węglowodanów i ma niską zawartość białka, tłuszczu, błonnika, witamin i minerałów. Jednak sago jest naturalnie bezzbożowe i bezglutenowe, dzięki czemu nadaje się dla osób przestrzegających ograniczonej diety.
Niskotłuszczowa kasza manna jest tradycyjnie używana do puddingów, makaronów i wielu odmian indyjskich słodyczy. Fine Semolina jest przesiewana z najlepszej jakości świeżo zmielonej pszenicy durum i nadaje pyszną chrupiącą konsystencję wielu ciastom i herbatnikom podczas pieczenia. Stanowi również zdrową alternatywę dla bułki tartej.
PATANJALI MULTI GRAIN DALIA CRACKED WHEA T 500G
- Dodaj do koszyka
- Add to wishlist
- Add to compare
Tapioka, preparat ze skrobi z korzenia manioku stosowany jako żywność, w chlebie lub jako zagęszczacz w płynnych produktach spożywczych, zwłaszcza puddingach, ale także zupach i soczystych plackach.
Podczas przetwarzania ciepło rozrywa ziarna skrobi, przekształcając je w małe, nieregularne masy, które są dalej wypiekane w płatki tapioki. Forma granulek, znana jako tapioka perłowa, jest wytwarzana przez przeciskanie wilgotnej skrobi przez sita. Granulowana tapioka, sprzedawana w postaci ziaren o różnej wielkości i czasami nazywana „manioką”, jest produkowana przez mielenie tapioki w płatkach. Po ugotowaniu tapioka pęcznieje w bladą, przezroczystą galaretkę.
Lapsi, grubo zmielona pszenica przypominająca kaszę manną z Indii.