HEERA RED SPLIT LENTILS 2KG
Indeks: HEE000142
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Availability: 16 In Stock
Availability: Out of stock
Availability: 24 In Stock
Ciecierzyca (Cicer arietinum), zwana także fasolą garbanzo lub gramem bengalskim, jednoroczna roślina z rodziny grochowatych (Fabaceae), szeroko uprawiana ze względu na pożywne nasiona. Nasiona są bogate w błonnik i białko oraz są dobrym źródłem żelaza, fosforu i kwasu foliowego.
Availability: 10 In Stock
Availability: Out of stock
Availability: Out of stock
Availability: Out of stock
Availability: 51 In Stock
Availability: 12 In Stock
Dosłowne tłumaczenie Dal Tadka to Dal = soczewica i tadka = temperowanie. Tadka lub chaunk (w hindi) to termin, którego często używamy w kuchni indyjskiej na określenie procesu doprawiania potraw. Polega ona głównie na dodawaniu przypraw, takich jak kminek, nasiona gorczycy, czosnek, chilli, liście curry itp. do gorącego oleju lub ghee.
Availability: 40 In Stock
Soja, soja lub soja to gatunek rośliny strączkowej pochodzącej z Azji Wschodniej, szeroko uprawiany ze względu na jadalną fasolę, która ma wiele zastosowań.
Tradycyjne niesfermentowane zastosowania soi w żywności obejmują mleko sojowe, z którego wytwarza się tofu i skórkę tofu.
Availability: 34 In Stock
Jasnoczerwona fasola nerkowata lub „Phaseolus vulgaris” jest różowo-czerwona o łagodnym smaku i trwałej skórce, która pozwala im zachować kształt podczas gotowania. Nerki to jedne z najczęściej używanych fasolek w kuchniach, które są podstawowym zapasem dla chili i fasolki po bretońsku.
Availability: Out of stock
Availability: 13 In Stock
Fasola Urid, zwana także fasolą Urad, czarną fasolą gram, soczewicą beluga lub czarną soczewicą, to nasiona rośliny Vigna mungo. Ta mała czarna fasola jest popularnym strączkiem, bogatym w białko i minerały. i cenione za bogaty, orzechowy smak i kremową konsystencję.
Availability: 38 In Stock
Product added to compare.