Fasola Urid, zwana także fasolą Urad, czarną fasolą gram, soczewicą beluga lub czarną soczewicą, to nasiona rośliny Vigna mungo. Ta mała czarna fasola jest popularnym strączkiem, bogatym w białko i minerały. i cenione za bogaty, orzechowy smak i kremową konsystencję.
Wszystkie Produkty
- Strona Główna
-
Artykuły Spożywcze
addremove
- Ryżaddremove
- Przyprawyaddremove
- Herbata i Kawa
- Chleby i Naan
- Fasola i Ciecerzyca, Dal
- Mąkaaddremove
- Ziarna, Zboża, Proso
- Warzywa i Paneer
- Produkty w Puszce
- Soki i Napoje
- Deser
- Orzechy i Suszone Owoce
- Mrożonki
- Art. do Pieczenia, Barwniki Spożywcze
- Masło Klarowane Ghee i Olejeaddremove
- Dania Instantaddremove
- Odświeżacze do Ust
- Pikleaddremove
- Pasty
- Papadum
- Gotowe Dania (Tylko Podgrzej)
- Sosy
- Przekąski, Słodycz, Ciasteczkaaddremove
- Makarony, Wermiszel, Nudle
- Kadzidełka
- Kosmetyki
- Zdrowie
- Art. Religijne (Indyjskie)
- Produkty z Bangladeszu
- Pakistańskie Produkty
- Tureckie Produkty
- Tajskie Produkty
SATTVA URID WHOLE 1KG
Indeks: SAT000042
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Biały Urad Dal to cały lub podzielony urad z usuniętą skórką. Soczewica ta ma kremowobiały kolor i łagodniejszy smak niż cały Black Urad Dal. Jest bardzo pożywny i bogaty w białko.
Biały Urad dal jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, a dodatek różnych tadków sprawia, że ten dal jest bardzo aromatyczny i pyszny.
Urad dal jest bardzo popularny w kuchni pendżabskiej. W południowych Indiach urad dal jest używany jako przyprawa z nasionami gorczycy do curry i przyrządzania różnych potraw, takich jak Idli, Dosa i Vada. Biały urad dobrze komponuje się z Tandoori roti, Missi roti (roti z czarnej mąki z ciecierzycy) i Naan.
To jest podział Urad bez pocisków. Ta kremowa, biała soczewica, często nazywana białym gramem, jest używana do przecierów i zup. Są również specjalnym składnikiem dodawanym do mąki do wypieku pieczywa, dosy (naleśników), idlis (ciasta na parze) i słodyczy.
Jak większość roślin strączkowych, Fasola Mung jest nieocenionym źródłem białka. Jest również bogaty w witaminy (A, B, C i E) oraz sole mineralne. Zawiera również duże ilości przeciwutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca. Fasolę mung można spożywać zarówno po ugotowaniu, jak i na surowo. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, zup oraz warzywnych i mięsnych dań głównych. Fasola mung usuwa z organizmu wszelkie toksyny i poprawia pracę wątroby. Zawiera duże ilości łatwo przyswajalnego białka i witamin: A, B, C i E oraz sole mineralne. Fasola mung obniża poziom cholesterolu, zawiera również duże ilości przeciwutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca.