Wszystkie Produkty
- Strona Główna
-
Artykuły Spożywcze
addremove
- Ryżaddremove
- Przyprawyaddremove
- Herbata i Kawa
- Chleby i Naan
- Fasola i Ciecerzyca, Dal
- Mąkaaddremove
- Ziarna, Zboża, Proso
- Warzywa i Paneer
- Produkty w Puszce
- Soki i Napoje
- Deser
- Orzechy i Suszone Owoce
- Mrożonki
- Art. do Pieczenia, Barwniki Spożywcze
- Masło Klarowane Ghee i Olejeaddremove
- Dania Instantaddremove
- Odświeżacze do Ust
- Pikleaddremove
- Pasty
- Papadum
- Gotowe Dania (Tylko Podgrzej)
- Sosy
- Przekąski, Słodycz, Ciasteczkaaddremove
- Makarony, Wermiszel, Nudle
- Kadzidełka
- Kosmetyki
- Zdrowie
- Art. Religijne (Indyjskie)
- Produkty z Bangladeszu
- Pakistańskie Produkty
- Tureckie Produkty
- Tajskie Produkty
PRAN BAY LEAVES 100G
Indeks: PRA000033
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Kurkuma to tradycyjny żółto zabarwiony korzeń należący do rodziny imbirów. Powszechnie stosowany jako zioło i przyprawa na całym świecie, jego właściwości sprawiają, że pachnie mocno i ma mocny smak, który jest nieco gorzki, gorący i ziemisty w smaku. ... Ta złota przyprawa jest wrodzona w Indiach i Azji Południowo-Wschodniej.
Gorczyca czarna jest najmniejszym z nasion gorczycy i ma podłużny kształt. Nasiona gorczycy czarnej cieszą się zasłużoną reputacją ze względu na ich ostry, pikantny aromat i smak. Najczęściej spotykane w kuchni indyjskiej nasiona gorczycy czarnej są często smażone na oleju, dzięki czemu są słodkie i łagodne, a jednocześnie uwalniają orzechowy aromat.
Zielony kardamon jest jedną z najdroższych przypraw pod względem masy, ale niewiele potrzeba do nadania smaku. Przyprawa ma bardzo ciepły aromat i ostry smak, który może zachować przez bardzo długi czas. Tak wiele indyjskich potraw i herbaty jest niekompletnych bez kardamonu.
Nasiona maku, drobne suszone nasiona maku lekarskiego, używane jako żywność, środek aromatyzujący i źródło oleju makowego. Nasiona maku nie mają właściwości narkotycznych, ponieważ płyn zawarty w pąku, który staje się opium, jest obecny tylko przed pełnym uformowaniem się nasion.
Kalonji, czyli nasiona czarnuszki, to ciekawa przyprawa – użyta do temperowania dodaje potrawom pięknego aromatu i nuty smaku, której nie da się do końca przykuć. W Indiach suchy prażony kalonji jest używany do przyprawiania curry, dal, smażonych warzyw, a nawet przysmaków, takich jak m.in. samosa, papdis i kachoria. Poza smakiem i aromatem, maleńkie czarne nasiona mają wiele korzyści zdrowotnych. Zawiera pierwiastki śladowe, witaminy, krystaliczny nigellon, aminokwasy, saponinę, błonnik surowy, białka i kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolenowy i oleinowy, olejki lotne, alkaloidy, żelazo, sód, potas i wapń. Utrzymuje serce w zdrowiu, rozwiązuje problemy z oddychaniem, smaruje stawy i ma właściwości antyrakotwórcze.