Wszystkie Produkty
- Strona Główna
-
Artykuły Spożywcze
addremove
- Ryżaddremove
- Przyprawyaddremove
- Herbata i Kawa
- Chleby i Naan
- Fasola i Ciecerzyca, Dal
- Mąkaaddremove
- Ziarna, Zboża, Proso
- Warzywa i Paneer
- Produkty w Puszce
- Soki i Napoje
- Deser
- Orzechy i Suszone Owoce
- Mrożonki
- Art. do Pieczenia, Barwniki Spożywcze
- Masło Klarowane Ghee i Olejeaddremove
- Dania Instantaddremove
- Odświeżacze do Ust
- Pikleaddremove
- Pasty
- Papadum
- Gotowe Dania (Tylko Podgrzej)
- Sosy
- Przekąski, Słodycz, Ciasteczkaaddremove
- Makarony, Wermiszel, Nudle
- Kadzidełka
- Kosmetyki
- Zdrowie
- Art. Religijne (Indyjskie)
- Produkty z Bangladeszu
- Pakistańskie Produkty
- Tureckie Produkty
- Tajskie Produkty
TRS POPPY SEEDS 250G
Indeks: TRS000034
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Kurkuma to tradycyjny żółto zabarwiony korzeń należący do rodziny imbirów. Powszechnie stosowany jako zioło i przyprawa na całym świecie, jego właściwości sprawiają, że pachnie mocno i ma mocny smak, który jest nieco gorzki, gorący i ziemisty w smaku. ... Ta złota przyprawa jest wrodzona w Indiach i Azji Południowo-Wschodniej.
Nasiona maku, drobne suszone nasiona maku lekarskiego, używane jako żywność, środek aromatyzujący i źródło oleju makowego. Nasiona maku nie mają właściwości narkotycznych, ponieważ płyn zawarty w pąku, który staje się opium, jest obecny tylko przed pełnym uformowaniem się nasion.
Nasiona kolendry, które w rzeczywistości są suszonymi owocami kolendry, są używane jako przyprawa. Zwykle używane zmielone nasiona kolendry mają pikantny, cytrusowy smak. Nasiona kolendry są szeroko stosowane w kuchni indyjskiej, bliskowschodniej i azjatyckiej. Całe nasiona kolendry są czasami używane do marynowania i solanek.
Nasiona gorczycy to małe okrągłe nasiona różnych roślin gorczycy. Są ważną przyprawą w wielu regionalnych potrawach i mogą pochodzić z jednej z trzech różnych roślin: gorczycy czarnej (Brassica nigra), gorczycy indyjskiej brązowej (B. juncea) lub gorczycy białej/żółtej (B. hirta/Sinapis alba).
Bajra (Pennisetum glaucum) lub proso perłowe to ważne zboża nutria-zbożowe lub gruboziarniste. Bajra jest spożywana zarówno jako ziarno, jak i wykorzystywana na paszę. Bajra jest podstawową dietą w wielu stanach Indii. „Bajra ke Roti” jest ważną częścią kuchni indyjskiej w Radżastanie, Haryanie i innych częściach północnych Indii.