Wszystkie Produkty
- Strona Główna
-
Artykuły Spożywcze
addremove
- Ryżaddremove
- Przyprawyaddremove
- Herbata i Kawa
- Chleby i Naan
- Fasola i Ciecerzyca, Dal
- Mąkaaddremove
- Ziarna, Zboża, Proso
- Warzywa i Paneer
- Produkty w Puszce
- Soki i Napoje
- Deser
- Orzechy i Suszone Owoce
- Mrożonki
- Art. do Pieczenia, Barwniki Spożywcze
- Masło Klarowane Ghee i Olejeaddremove
- Dania Instantaddremove
- Odświeżacze do Ust
- Pikleaddremove
- Pasty
- Papadum
- Gotowe Dania (Tylko Podgrzej)
- Sosy
- Przekąski, Słodycz, Ciasteczkaaddremove
- Makarony, Wermiszel, Nudle
- Kadzidełka
- Kosmetyki
- Zdrowie
- Art. Religijne (Indyjskie)
- Produkty z Bangladeszu
- Pakistańskie Produkty
- Tureckie Produkty
- Tajskie Produkty
HEERA KHAKHRA BAJRI 180G
Indeks: HEE000411
Bajri Khakhra to popularna gudżarati przekąska z płaskiego chleba, która jest wytwarzana z mąki jaglanej razowej
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Zobacz także
Nimki lub nimkin (lub namkin), również Namak para (lub namakpare) to chrupiąca pikantna przekąska spożywana na subkontynencie indyjskim. Jest również określany jako Mathri czasami w niektórych częściach Pendżabu i Uttar Pradesh.
Namak para to przypominające wstążki paski ciasta (zrobione z rafinowanej mąki, oleju i wody) delikatnie przyprawione adżwainem i nasionami kminku (jeera) w czystym ghee (masło klarowane) lub dowolnym oleju. Przygotowanie zajmuje około 10 minut, a gotowanie 20 minut. Wygląd, smak i konsystencję można porównać do ciasta samosa.
Khari to lekkie i puszyste ciastko zrobione z mąki i masła, pieczone na złoty kolor i chrupiące. Mogą być wykonane bez dodatków lub posypane przyprawami dla dodatkowego smaku.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
TRS WHOLE CHILLIES EXTRA HOT 50G DRY BIRDS EYE
- Dodaj do koszyka
- Add to wishlist
- Add to compare
Nasiona kolendry, które w rzeczywistości są suszonymi owocami kolendry, są używane jako przyprawa. Zwykle używane zmielone nasiona kolendry mają pikantny, cytrusowy smak. Nasiona kolendry są szeroko stosowane w kuchni indyjskiej, bliskowschodniej i azjatyckiej. Całe nasiona kolendry są czasami używane do marynowania i solanek.
Ważąc średnio 175 000 jednostek ciepła Scoville (SHU), ta chili jest około 22 razy gorętsza niż najostrzejsze jalapeño. Pomimo ciepła, jego rdzeniowy smak pozostaje przyjemnie owocowy, z ziemistymi nutami i lekko pieprznym finiszem.
Nasiona maku, drobne suszone nasiona maku lekarskiego, używane jako żywność, środek aromatyzujący i źródło oleju makowego. Nasiona maku nie mają właściwości narkotycznych, ponieważ płyn zawarty w pąku, który staje się opium, jest obecny tylko przed pełnym uformowaniem się nasion.
Nasiona kolendry, które w rzeczywistości są suszonymi owocami kolendry, są używane jako przyprawa. Zwykle używane zmielone nasiona kolendry mają pikantny, cytrusowy smak. Nasiona kolendry są szeroko stosowane w kuchni indyjskiej, bliskowschodniej i azjatyckiej. Całe nasiona kolendry są czasami używane do marynowania i solanek.