- Featured
- OnSale
- Bestseller
Sona Masoori to aromatyczny i lekki ryż średnioziarnisty znany jako „Perły Południowych Indii”. Dzięki delikatnemu smakowi jest idealnym wyborem do ryżu pongal, ryżu kokosowego, ryżu gotowanego na parze lub jako dodatek do południowoindyjskich curry.
Ryż, który został spalony, a następnie zwinięty, spłaszczony i wysuszony w celu uzyskania płatków. Płatki mają różną grubość w zależności od nacisku zastosowanego w procesie spłaszczania. Płatki są w stanie wchłonąć dużą ilość płynu podczas stosowania w różnych potrawach, dzięki czemu dobrze wchłaniają smaki. Są bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, ale w krajach zachodnich są częściej wykorzystywane komercyjnie do produkcji płatków zbożowych i przekąsek ryżowych. Płatki ryżowe można znaleźć na wielu azjatyckich rynkach i w sklepach specjalistycznych.
Ryż, który został spalony, a następnie zwinięty, spłaszczony i wysuszony w celu uzyskania płatków. Płatki mają różną grubość w zależności od nacisku zastosowanego w procesie spłaszczania. Płatki są w stanie wchłonąć dużą ilość płynu podczas stosowania w różnych potrawach, dzięki czemu dobrze wchłaniają smaki. Są bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, ale w krajach zachodnich są częściej wykorzystywane komercyjnie do produkcji płatków zbożowych i przekąsek ryżowych. Płatki ryżowe można znaleźć na wielu azjatyckich rynkach i w sklepach specjalistycznych.
BANNO BLUE EXTRA LONG BASMATI RICE 1KG
- Dodaj do koszyka
- Add to wishlist
- Add to compare
Liście curry to aromatyczne zioła używane w kuchni południowoindyjskiej. Błyszczące liście są intensywnie zielone i mają kształt łzy, około półtora cala długości. Te aromatyczne liście mają cytrynowy zapach i wyraźny, ostry smak porównywany do anyżu i trawy cytrynowej.
Sproszkowana kolendra pozyskiwana jest z nasion kolendry. Dodaje łagodnego smaku i aromatu słodkim i pikantnym potrawom. Najczęściej kupowany jest w postaci całych suszonych nasion i mielony w razie potrzeby, ale można go również znaleźć w postaci gotowego proszku.
Bardzo długi tradycyjny ryż basmati cieszy się międzynarodowym uznaniem milionów klientów na całym świecie. Przetwarzany w jednym z najnowocześniejszych zakładów przetwórstwa ryżu w Indiach „BANNO”.
W gamie Premium Basmati Rice ryż Banno Basmati Extra Long Basmati jest najdłuższym spośród wszystkich odmian ryżu Basmati. Zawiera wszystkie atrybuty ryżu Basmati, takie jak perłowa biel, wyjątkowo długie ziarna, gładka konsystencja i jędrność. Wydłużenie ziarna jest najprzyjemniejsze po ugotowaniu.
BANNO Extra Long Tradycyjny Ryż Basmati, jeden z najlepszych naturalnych produktów, czerpie swój niepowtarzalny aromat i smak ze specjalnych warunków glebowych i klimatycznych występujących tylko w potężnych, mglistych pasmach górskich zwanych HIMALAYS.
Garimma Gold Basmati to ekskluzywna i elitarna odmiana ryżu długoziarnistego, uprawiana w Indiach. Słynie na całym świecie ze swojego aromatu, zapachu i wyjątkowego smaku. Ryż basmati jest uprawiany głównie na polach ryżowych na najbardziej żyznych glebach w Pendżabie i innych stanach północnych Indii.