Aktywne filtry

Availability: Out of stock

Aachi pozyskuje najlepszej jakości nasiona kolendry z potencjalnie rosnących regionów Indii – Madhya Pradesh i Rajasthan. Cała partia kolendry przechodzi kontrolę jakości pod kątem zgodności ze specyfikacjami bezpieczeństwa żywności Aachi. Partie zatwierdzone pod względem jakości są rozdrabniane przy użyciu technologii szlifowania na zimno (Niemcy). Technologia ta pozwala na najlepsze zachowanie charakterystycznego aromatu, smaku i koloru sproszkowanej kolendry. Ta sproszkowana kolendra jest zapakowana w hermetyczne i odporne na manipulacje saszetki, aby zapewnić dobrą jakość do chwili dotarcia do kuchni konsumenta.

Availability: Out of stock

Proszek chili Aachi Kulambu może być stosowany do curry rybnego, curry rybnego suchego, curry jajecznego, curry z tamaryndowca, curry kara, curry z kozieradką. Składniki Chilli, sól, kolendra, pieprz, kozieradka, kminek, koper włoski, soczewica toor, kurkuma, gorczyca, liście curry.

Availability: Out of stock

Namocz 160g soczewicy toor w 250ml wody i gotuj pod ciśnieniem przez 10 minut do 3 gwizdków. Odłóż to na bok. Rozgrzej olej w kadai, dodaj nasiona gorczycy, cebulę, liście curry i zielone chilli. Dodaj podudzie, gotuj przez jakiś czas, a następnie dodaj pomidory i brinjal. Dodaj proszek Aachi Sambar, liście kolendry, 750 ml wody. Gotuj pod zamkniętą pokrywką przez 10 minut. Dodaj sok z tamaryndowca, a następnie liście dhalu i kolendry. Na koniec dodaj sól. Sambar jest gotowy do użycia.

Availability: Out of stock

Bombay Biryani Masala to gotowa mieszanka przypraw do przygotowania pysznych Biryani. Bombay Biryani to popularne indyjskie danie przyrządzane z mocno doprawionego ryżu i mięsa lub ryb lub warzyw. Bombay biryani masala służy do przyrządzania pikantnego, gorącego ryżowego pulao przekładanego jagnięciną lub kurczakiem oraz ziemniakami. Bombay biryani masala może być również używany do przygotowywania innych różnych indyjskich lub kontynentalnej kuchni na bazie ryżu.

Product added to compare.